Domaća čorbica sa belim mesom i krompirom, toliko dobra i ukusna da će svi sipati i drugi tanjir. Poslužite je uz nedeljni ručak pre glavnog jela kada je porodica na okupu i uživajte. Garantujemo da će svi pohvaliti vaše kulinarsko umeće.
Sastojci:
- 200 g pilećeg belog mesa (može i bez mesa ako volite)
- 800 g krompira
- 100 gr. crnog luka
- 3 - 4 čena belog luka
- 1 kašika suvog začina
- malo bibera
- peršunovo lišće
- 2 kašike ulja ili kockica maslaca
- Oko 2,5 do 3 litra vode
- rezanci za supu
Priprema:
Na ulju izdinstajte sitno iseckano belo meso, izvadite ga iz šerpe pa dodajte iseckan crni luk. Kratko dinstajte, pa dodajte iseckan beli luk. Par sekundi još pržite pa dodajte isečen krompir, vodu da prekrije. Kuvajte dok krompir ne omekša. Ispasirajte viljuškom ili štapnim mikserom, vratite meso u čorbu, začinite i dodajte peršunovo lišće i još vode (koliko volite da bude gusto). Kuvajte oko 2 minuta pa dodajte rezance. Prijatno!
Izvor: Serpica.net
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus