Slavni britanski kuvar Gordon Remzi, otkrio je 3 znaka po kojima najlakše možete prepoznati da li ste u dobrom ili lošem restoranu.
"Jedna stvar koja me uvek upozori je kad dođete u restoran i odmah dobijete sto. Bilo koji dobar restoran u okolini morao bi biti pun 98 odsto. Uđete li u restoran s ulice i odmah dobijete sto, nešto nije u redu", rekao je Remzi, čiji su restorani ukupno dobili 16 Mišelinovih zvezdica.
Drugi znak je broj specijaliteta. Remzi smatra da restoran ne može da ima 27 specijaliteta, već jedan ili dva dnevno.
"Ako ih ima 27, po čemu su posebni?", zapitao je on.
Treći znak je, kako je rekao, “supa dana”.
"Loši restorani će imati dva dana zaredom isto jelo u toj kategoriji", poručio je slavni kuvar.
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu