Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poznate ličnosti

KRALJEVSKE ŠPAGETE: Bolonjeze sos po receptu princa Vilijama

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

KRALJEVSKE ŠPAGETE: Bolonjeze sos po receptu princa Vilijama

Izvor: Foto: Shutterstock

Princ Vilijam otkrio je koje tajne sastojke dodaje čuvenom bolonjeze sosu, jelu koje mu je pomoglo da impresionira suprugu Kejt kada su se zabavljali.

Vilijam je podelio recept za domaći sos, koji se nalazi u kuvaru zajedno sa 120 drugih recepata vrhunskih kuvara i poznatih ličnosti, koji je izdat povodom 40-godišnjice dobrotvorne organizacije za beskućnike.

Sastojci:

  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 30 g maslaca
  • 1 veliki luk (iseckan na sitno)
  • 1 šargarepa (očišćena i iseckana)
  • 2 stabljike celera (sitno seckan)
  • 350 g nemasne govedine
  • 250 ml belog vina
  • 120 ml mleka
  • prstohvat muskatnog oraščića
  • 400 g seckanog pelata
  • 1 kašičica paste od paradajza (koncentrat)
  • pakovanje špageta
  • 50 g parmezana
  • 2 kašike svežeg naseckanog peršuna
  • so, biber

Priprema: Zagrejte ulje i puter u velikoj šerpi i propržite luk dok ne omekša, a zatim dodajte šargarepu i celer i uz mešanje kuvajte par minuta.

Zatim dodajte mleveno meso. Kuvajte dok ne postane ružičasto, ali nemojte da prepečete. Sipajte vino i nastavite da kuvate dok sve ne ispari. Zatim smanjite temperaturu i umešajte mleko i muškatni oraščić i kuvajte na umerenoj vatri dok mleko ne ispari. Pomešajte pelat i paradajz pire, pa posolite i pobiberite. Dodajte u meso i dinstajte nepokriveno, oko tri sata, s vremena na vreme mešajući. Prelijte preko skuvanih špageta.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs 

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti