Bukovača je vrsta gljiva je bogata vitaminima B grupe, C, D, K, mineralima poput joda, selena, fosfora, gvožđa, kalijuma, cinka. Snižava holesterol i jača imunitet. Odlično ide uz krompir i pirinač. Ukus je fantastičan pa im ni meso nije ravno. Isprobajte, recept je pred vama.
Sastojci:
- 250 g bukovača
- 1/2 praziluka
- 1 veća paprika sveža
- 2 čena belog luka
- peršunov list
- so, biber, maslinovo ulje
- 1 crni luk
Priprema:
Na ulju propržiti na kolutove isečen praziluk. Kad se malo uprži dodati crni luk i njega malo upržiti a onda ubaciti i papriku sečenu na kockice. Na kraju dodati oprane i očišćene bukovače. Dinstati na tihoj vatri da ispari tečnost. Ako pečurka nije mekana dodati malo vode pa je dinstati da omekša i ispari tečnost. Na kraju ubaciti so, biber, seckan beli luk i peršunov list. Servirajte uz krompir ili uz meso.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus