Bukovača je vrsta gljiva je bogata vitaminima B grupe, C, D, K, mineralima poput joda, selena, fosfora, gvožđa, kalijuma, cinka. Snižava holesterol i jača imunitet. Odlično ide uz krompir i pirinač. Ukus je fantastičan pa im ni meso nije ravno. Isprobajte, recept je pred vama.
Sastojci:
- 250 g bukovača
- 1/2 praziluka
- 1 veća paprika sveža
- 2 čena belog luka
- peršunov list
- so, biber, maslinovo ulje
- 1 crni luk
Priprema:
Na ulju propržiti na kolutove isečen praziluk. Kad se malo uprži dodati crni luk i njega malo upržiti a onda ubaciti i papriku sečenu na kockice. Na kraju dodati oprane i očišćene bukovače. Dinstati na tihoj vatri da ispari tečnost. Ako pečurka nije mekana dodati malo vode pa je dinstati da omekša i ispari tečnost. Na kraju ubaciti so, biber, seckan beli luk i peršunov list. Servirajte uz krompir ili uz meso.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno