Bukovača je vrsta gljiva je bogata vitaminima B grupe, C, D, K, mineralima poput joda, selena, fosfora, gvožđa, kalijuma, cinka. Snižava holesterol i jača imunitet. Odlično ide uz krompir i pirinač. Ukus je fantastičan pa im ni meso nije ravno. Isprobajte, recept je pred vama.

Sastojci:

  • 250 g bukovača
  • 1/2 praziluka
  • 1 veća paprika sveža
  • 2 čena belog luka
  • peršunov list
  • so, biber, maslinovo ulje
  • 1 crni luk

Priprema:

Na ulju propržiti na kolutove isečen praziluk. Kad se malo uprži dodati crni luk i njega malo upržiti a onda ubaciti i papriku sečenu na kockice. Na kraju dodati oprane i očišćene bukovače. Dinstati na tihoj vatri da ispari tečnost. Ako pečurka nije mekana dodati malo vode pa je dinstati da omekša i ispari tečnost. Na kraju ubaciti so, biber, seckan beli luk i peršunov list. Servirajte uz krompir ili uz meso.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja