Najmanja, a najslađa: Mini NUTELA TORTA, najlepša poslastica koja se NE PEČE
Ukus ove poslastice je kao da jedete nutelu i plazmu u obliku torte, možete je pravite sa bilo kojim kremom i keksom po izboru, šta god da stavite, biće divna.
Korica:
- 160g mlevenog keksa (može plazma, može bilo koji drugi keks po izboru)
- 35g mlevenih lešnika (preporučujemo pečene)
- 80g putera
- 60ml mleka
Nutela krem:
- 250g maskarpone sira
- 250g nutele ili bili koji krem koji volite
- 100ml slatke pavlake
- 1 kesica kremfixa, nije neophodno
- seckani lešnici za posipanje
Priprema:
1. Za koricu pomešajte sve sastojke i utisnite je u prsten/kalup prečnika 16cm i odložite u frižider dok pripremate fil.
2. Za fil prvo kratko mutite maskarpone sir, zatim dodajte nutelu i mutite dok ne dobijete gladak fil.
3. Zatim u smesu ulijte neumućenu slatku pavlaku i kremfix i mutite da se sve lepo sjedini i malo očvrsne. Ako koristite mlečnu slatku pavlaku, onda prvo nju umutite zasebno sa kremfixom pa onda sve spojite u 1 fil.
4. Fil rasporedite po korici, pospite preko seckani lešnik i ostavite je u frižideru najmanje 3h (ili preko noći). Nakon toga je samo izvadite iz kalupa i uživajte.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: Instagram/slatka domaćica