Ukus ove poslastice je kao da jedete nutelu i plazmu u obliku torte, možete je pravite sa bilo kojim kremom i keksom po izboru, šta god da stavite, biće divna.

Korica:

  • 160g mlevenog keksa (može plazma, može bilo koji drugi keks po izboru)
  • 35g mlevenih lešnika (preporučujemo pečene)
  • 80g putera
  • 60ml mleka

Nutela krem:

  • 250g maskarpone sira
  • 250g nutele ili bili koji krem koji volite
  • 100ml slatke pavlake
  • 1 kesica kremfixa, nije neophodno
  • seckani lešnici za posipanje

Priprema:

1. Za koricu pomešajte sve sastojke i utisnite je u prsten/kalup prečnika 16cm i odložite u frižider dok pripremate fil.

2. Za fil prvo kratko mutite maskarpone sir, zatim dodajte nutelu i mutite dok ne dobijete gladak fil.

3. Zatim u smesu ulijte neumućenu slatku pavlaku i kremfix i mutite da se sve lepo sjedini i malo očvrsne. Ako koristite mlečnu slatku pavlaku, onda prvo nju umutite zasebno sa kremfixom pa onda sve spojite u 1 fil.

4. Fil rasporedite po korici, pospite preko seckani lešnik i ostavite je u frižideru najmanje 3h (ili preko noći). Nakon toga je samo izvadite iz kalupa i uživajte.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: Instagram/slatka domaćica