Ukus ove poslastice je kao da jedete nutelu i plazmu u obliku torte, možete je pravite sa bilo kojim kremom i keksom po izboru, šta god da stavite, biće divna.
Korica:
- 160g mlevenog keksa (može plazma, može bilo koji drugi keks po izboru)
- 35g mlevenih lešnika (preporučujemo pečene)
- 80g putera
- 60ml mleka
Nutela krem:
- 250g maskarpone sira
- 250g nutele ili bili koji krem koji volite
- 100ml slatke pavlake
- 1 kesica kremfixa, nije neophodno
- seckani lešnici za posipanje
Priprema:
1. Za koricu pomešajte sve sastojke i utisnite je u prsten/kalup prečnika 16cm i odložite u frižider dok pripremate fil.
2. Za fil prvo kratko mutite maskarpone sir, zatim dodajte nutelu i mutite dok ne dobijete gladak fil.
3. Zatim u smesu ulijte neumućenu slatku pavlaku i kremfix i mutite da se sve lepo sjedini i malo očvrsne. Ako koristite mlečnu slatku pavlaku, onda prvo nju umutite zasebno sa kremfixom pa onda sve spojite u 1 fil.
4. Fil rasporedite po korici, pospite preko seckani lešnik i ostavite je u frižideru najmanje 3h (ili preko noći). Nakon toga je samo izvadite iz kalupa i uživajte.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem