Ova torta je idealan izbor kad vam se prijede nešto slatko i čokoladno, a nemate mnogo vremena za pripremu poslastice. Smesa je gotova za tili čas, a što je najvažnije priprema se bez pečenja.
Sastojci:
- 200g čokoladnih napolitanki
- 5 belanaca
- 300g šećera u prahu
- 100 ml vode
- 10 g želatina
- 20 g kakao praha
- 100 g čokolade za kuvanje
- 80 g putera
Priprema:
Napolitanke izdrobiti tako da dobijete homogenu smesu koju ćete potom prebaciti u kalup prečnika 18 cm. Smesu rasporediti kao koru. Umutite belanca, pa im lagano dodajte šećer u prahu i mutite dok ne dobijete penastu kremu. Rastopite želatin i dodajte u belanca. Polovinu smese prelijte preko pripremljene kore od napolitanki. U drugi polovinu dodajte kakao i dobro izmiksujte. Dobijeni čokoladni fil sipajte u kalup preko bele smese. Filove lagano mesajte špatilucom da se boje pomešaju. Ostavite u frižider na 30 minuta. Na umereno zagrejanoj ringli otopite čokoladu za kuvanje i puter. Kada se malo prohladi prelijte preko torte i poravnajte glazuru. Vratite u frižider na nekih pola sada do 45 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus