Ova torta je idealan izbor kad vam se prijede nešto slatko i čokoladno, a nemate mnogo vremena za pripremu poslastice. Smesa je gotova za tili čas, a što je najvažnije priprema se bez pečenja.

Sastojci:

  • 200g čokoladnih napolitanki
  • 5 belanaca
  • 300g šećera u prahu
  • 100 ml vode
  • 10 g želatina
  • 20 g kakao praha
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 80 g putera

Priprema:

Napolitanke izdrobiti tako da dobijete homogenu smesu koju ćete potom prebaciti u kalup prečnika 18 cm. Smesu rasporediti kao koru. Umutite belanca, pa im lagano dodajte šećer u prahu i mutite dok ne dobijete penastu kremu. Rastopite želatin i dodajte u belanca. Polovinu smese prelijte preko pripremljene kore od napolitanki. U drugi polovinu dodajte kakao i dobro izmiksujte. Dobijeni čokoladni fil sipajte u kalup preko bele smese. Filove lagano mesajte špatilucom da se boje pomešaju. Ostavite u frižider na 30 minuta. Na umereno zagrejanoj ringli otopite čokoladu za kuvanje i puter. Kada se malo prohladi prelijte preko torte i poravnajte glazuru. Vratite u frižider na nekih pola sada do 45 minuta.