Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BRZA KAPUĆINO TORTA SA ČOKOLADNIM KREMOM: Uspeva iz prve čak i početnicima, ovo je NAJLAKŠI recept koji postoji

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac
Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Brza kapućino torta oduševiće goste, a sprema se tako lako da nema šanse da vam ne uspe!

kapucino torta.jpg Izvor: YouTube/Cut and bake with Debbie

Kapućino torta je svečana, ukusna i jednostavna za pripremu - izgleda veličanstveno a nećete utrošiti mnogo vremena i truda oko nje!

Ovu verziju kapućino torte, sa orasima i krem sirom, mogu da spreme i potpuni početnici u kuhinji. Brzi recept uspeva svima, iz prve!

Možda će vas zanimati

Sastojci:

300 grama brašna
250 grama maslaca na sobnoj temperaturi
Kašika praška za pecivo
250 grama smeđeg šećera
4 jaja
70 grama oraha
200 mililitara jake instant kafe (stavite dve pune kašike u vodu)
400 grama krem sira
200 mililitara pavlake za šlag
2 kašike šećera
Kakao prah
Kafa u zrnu

Priprema:

Zagrejte rernu na 180, umutite penasto maslac i šećer. Dodajte odmah brašno, prašak za pecivo i jaja, ne morate jedno po jedno. Mutite mikserom, pa spatulom umešajte seckane orahe. Pecite u podmazanom kalupu oko 25-30 minuta.

Kada se kora ohladi, presecite je i pažljivo, kašikom, prelivajte kafom dok ne potrošite svu tečnost.

Umutite šlag sa šećerom, i pomešajte ga sa krem sirom, pa dodajte kašiku kakao praha da biste dobili čokoladnu krem smesu. Krem podelite na tri dela, i jedan deo iskoristite da namažete donju koru. Pokrijte gornjom pa mažite ostatkom krema celu površinu torte. Pospite kakao prahom. Ostatak krema iskoristite da ukrasite, napravite ružice i na vrh im stavite po zrno kafe.

Ako volite sladoled, postoji i ledena verzija kapućino torte!

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti