Kapućino torta je svečana, ukusna i jednostavna za pripremu - izgleda veličanstveno a nećete utrošiti mnogo vremena i truda oko nje!
Ovu verziju kapućino torte, sa orasima i krem sirom, mogu da spreme i potpuni početnici u kuhinji. Brzi recept uspeva svima, iz prve!
Sastojci:
300 grama brašna
250 grama maslaca na sobnoj temperaturi
Kašika praška za pecivo
250 grama smeđeg šećera
4 jaja
70 grama oraha
200 mililitara jake instant kafe (stavite dve pune kašike u vodu)
400 grama krem sira
200 mililitara pavlake za šlag
2 kašike šećera
Kakao prah
Kafa u zrnu
Priprema:
Zagrejte rernu na 180, umutite penasto maslac i šećer. Dodajte odmah brašno, prašak za pecivo i jaja, ne morate jedno po jedno. Mutite mikserom, pa spatulom umešajte seckane orahe. Pecite u podmazanom kalupu oko 25-30 minuta.
Kada se kora ohladi, presecite je i pažljivo, kašikom, prelivajte kafom dok ne potrošite svu tečnost.
Umutite šlag sa šećerom, i pomešajte ga sa krem sirom, pa dodajte kašiku kakao praha da biste dobili čokoladnu krem smesu. Krem podelite na tri dela, i jedan deo iskoristite da namažete donju koru. Pokrijte gornjom pa mažite ostatkom krema celu površinu torte. Pospite kakao prahom. Ostatak krema iskoristite da ukrasite, napravite ružice i na vrh im stavite po zrno kafe.
Ako volite sladoled, postoji i ledena verzija kapućino torte!
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Sočni kolač od pistaća gotov za sat vremena
Piletina Stroganov za praznični ručak
Pileća vekna sa povrćem
Svečana kokos torta za drugi dan Uskrsa