1. Umutiti čvrst sneg od 9 belanaca, 18 kašika šećera i pola kašike sirćeta. Smesu izručiti u pleh obložen papirom za pečenje. Koru sušiti dok ne postane hrskava u zagrejanoj pećnici na 150 stepeni oko 45 minuta. Ispeći na isti način tri kore i ostaviti da se ohlade.


Sastojci:

Za kore:

27 jaja
55 kašika šećera
1,5 kašika sirćeta
600 g šećera u prahu

Za prvi fil:

27 žumanaca
350 g margarina
600 g šećera u prahu

Za drugi fil:

5 kesica pudinga od vanile
200 g kristal šećera
3 kesice kapućina
1,5 l slatke pavlake
200 g čokolade
1 l mleka

2. Priprema prvog fila:

Na pari skuvati fil od 27 žumanaca i 600 g šećera. Kada se zgusne ohladiti, a zatim umešati umućen margarin.

3. Priprema drugog fila:

Puding rastvoriti u 2 dl hladnog mleka. Dodati 200 g šećera i prašak za kapućino.

U posebnoj šerpi prokuvati 8 dl mleka. Skloniti sa vatre pa umešati pripremljenu smesu sa kapućinom. Vratiti na vatru i malo prokuvati. Ohladiti puding i umutiti mikserom.

4.Rastopiti 200 g čokolade. Umutiti slatku pavlaku.

Prvu koru premazati rastopljenom čokoladom, preko nje naneti prvi fil i 1/2 l umućene pavlake.

Staviti drugu koru, premazati je ostatkom čokolade, staviti drugi fil i 1/2 l umućene pavlake. Zatim, staviti treću koru pa celu tortu premazati ostatkom slatke pavlake.

Ukrasiti po sopstvenom izboru. Ohladiti i služiti.