Ako tražite dobar recept za tortu kojim ćete oduševiti ukućane i goste, ruska novogodišnja torta je prava stvar! Testo je čuveno i naziva se "crveni somot", ili "crvena kadifa".
Ovo je starinski recept modernizovan tako da ima bogatu crvenu boju, dodajte malo boje za kolače kako biste dobili pravi praznični izgled! A ne propustite ni recept za rusku čupavu tortu.
Sastojci:
Za testo:
350 grama brašna
2 kašike praška za pecivo
Pola kašičice soli
2 kašike kakao praha
100 grama maslaca na sobnoj temperaturi
250 grama šećera
3 jaja
300 grama jogurta
100 mililitara ulja
2 kašičice crvene boje za kolače
Za krem:
500 grama krem sira
300 grama šlaga
50 grama šećera
Kašika crvene boje za kolače
Za ukras:
60 grama bele čokolade
2 kašike ulja
50 grama kokosa
Priprema:
Umutite maslac penasto sa šećerom, dodajte jaja, pa ulje i jogurt. Umešajte crvenu boju za kolače. Pomešajte brašno, so, prašak za pecivo i kakao prah, pa pomešajte sa tečnim sastojcima. Izlijte u kalup i pecite u rerni zagrejanoj na 170 stepeni oko 50 minuta.
Umutite sve sastojke za krem, pa ga podelite na dva dela. Jedan deo izmešajte sa crvenom bojom. Ohlađenu koru razrežite na tri dela i premažite belim delom krema.
Otopite belu čokoladu sa uljem.
Celu tortu premažite crvenim kremom i zagladite, a onda prelijte glazurom od bele čokolade po obodu, tako da se sliva. Dno torte ukrasite kokosom. Ako želite tortu možete ukrasiti i zvezdicama ili pahuljicama od belog fondana, pročitajte kako se on pravi!
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Izdašna salata sa brokolijem, karfiolom i slaninom
Jednostavni mafini sa crnim grožđem
OBELEŽEN POČETAK ŠESTOG CIKLUSA PROJEKTA „ZASADI DRVO“