Dočekajte praznike spremni i na vreme pripremite ovaj slatkiš.

Sastojci:

Kora:

Umutite 10 belanaca sa 10 kašika šećera u prahu, pa dodajte:

100 g mlevenih oraha

100 g seckanih oraha

100 g seckane čokolade za kuvanje

100 g prokuvanog (potopljenog u rum) suvog grozđa

1 paršak za pecivo

1 kašika kakaoa

Sve satojke pomešati i peći u velikom plehu. Kada je kora pečena izvaditi i preseći na dva dela.

Fil:

250 g maslaca

10 žumanaca

200 g šećera u prahu

3 rebra čokolade

Priprema:

Maslac umutiti penasto. Žumanaca umutite sa šećerom u prahu, pa kuvajte na pari. U to dodajte čokoladu. Kada se ohladi pomešati sa maslacem i filovati tortu. Na kraju je možete ukrasiti po želji ili sa 2 krem šlaga ili glazurom od čokolade.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs