1. Zagrejati rernu na 175 stepeni. Nauljiti okvir za kolače (prečnika 24 cm). Penasto umutiti jaja i šećer. Dodati brašno, prašak za pecivo i kakao. Rasporediti testo po okviru za kolače. Peći 20 minuta. Rashladiti. Iseći popreko na dve kore i poprskati sa 3 kašike kafe.
2. Za ledeni fil umutiti žumanca i šećer. Prokuvati mleko i umešati espreso. Uliti u žumanca i kuvati uz mešanje dok se ne zgusne. Skinuti sa ringle i mešati dok se ne ohladi.
3. Umutiti pavlaku i kakao. Sjediniti sa kremom sa žumancima. Dodati izdrobljen keks.
4. Okvir za kolače obložiti peki papirom, položiti prvu koru. Premazati kremom, položiti drugu koru i pritisnuti. Hladiti 6 sati. Pre serviranja odlepiti papir i držati tortu na sobnoj temperaturi 20 min. Umutiti šlag krem pa njime nafilovati celu tortu i ukrasiti po želji ili po želji samo posuti šećerom u prahu.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus