1. Kalup za tart ili kiš (prečnika 28 cm) sa talasastim ivicama namastiti maslacem. Zagrejati rernu na 200 stepeni.
2. Napraviti udubljenje u brašnu i sipati jaje i malo soli, šećer i vanilin šećer. Na ivice brašna poređati komade maslaca.
3. Sve sastojke grubo izmešati nožem, a zatim brzo rukama ispranim u hladnoj vodi. Uviti u foliju, pa staviti u frižider na 30 minuta.
4. Testo promesiti, razviti na površini sa brašnom i prebaciti ga u pleh (prečnika 35 cm) pomoću oklagije.
5. Pritisnuti testo uz pleh da bude ravnomerne deblljine, podići ivice i na više mesta viljuškom izbušiti rupe.
6. Pokriti testo peki papirom, pa sipati odozgo sočivo, koje sprečava da se testo iskrivi tokom pečenja. Peći 10 minuta. Izvaditi pleh iz rerne i ukloniti peki papir sa sočivom.
7. Podesiti zatim temperaturu rerne na 150 stepeni. Kajsije preliti vrelom vodom i pažljivo oljuštiti kožicu. Iseći plodove na polovine, izvaditi koštice, pa iseckati na sitno.
8. Penasto umutiti jaja, žumanca i šećer u prahu. Dodati sok i koru limuna, kasnije i gustin, uz neprestano mućenje. Umutiti slatku pavlaku i umešati u krem od jaja. Dodati kajsije, sve polako izmešati. Sipati preko testa i peći oko 35–40 minuta.
9. Umutiti belance i šećer, napuniti špric i lepo ukrasiti tortu (pogledajte Saveti za savršen šam od belanaca). Peći 10 minuta na 200 stepeni, da puslice porumene po ivicama.