1. Samleti ili izmrviti sitno keks i izmešati s maslacem, prethodno blago rastopljenim. Utisnuti masu po dnu kvadratnog kalupa za kolače (18 x 18 cm).


Sastojci:

Za podlogu:

150 g integralnog keksa
125 g maslaca

Za filovanje:
500 g bresaka
250 g malina
kesica providnog preliva za tortu
100 g šećera
600 g svežeg sira
300 g kiselog mleka
3 kašike soka od limuna

2. Oljuštiti breskve, preseći ih na polovine. Dinstati ih u malo vode oko pet minuta. Oprati maline i polovinu ispasirati.

3. Pripremiti preliv prema uputstvu s pakovanja sa 25 g šećera i 250 ml vode. Pomešati sveži sir, kiselo mleko, sok od limuna i 75 g šećera. Umešati u to preliv. Prepoloviti dobijeni krem, pa u jednu polovinu umešati pire od malina, da se dobije izgled mermera.

4. Sipati polovinu belog krema u kalup preko podloge, rasporediti breskve, pa prekriti preostalim belim kremom, a onda celim mramornim kremom. Hladiti kolač u frižideru oko tri sata. Izvaditi iz kalupa, iseći na šnite i ukrasiti preostalim malinama.