1. Prokuvati espreso kafu sa 110 g šećera i 300 ml vode, pa ukuvati do pola. Umutiti žumanca sa 35 g šećera. Procediti kafu i umešati je u krem. Staviti posudu s kremom u veci sud sa hladnom vodom i kockicama leda, pa mutiti krem dok se ne ohladi. Umešati i liker. Umutiti slatku pavlaku i umešati. Sipati masu i šoljice i staviti u friz na oko šest sati.
2. Za ragu od jabuka natopiti želatin. Jabuke oljuštiti i iseći na kockice. Sok od jabuka pomešati sa šećerom, vanilom i štapićem cimeta. Prokuvati, dodati kockice jabuke i kuvati još dva minuta. Izvaditi štapić cimeta. Ocediti želatin i rastopiti ga u masi od jabuka. Staviti u frižider.
3. Za šlag umutiti pavlaku sa šećerom u prahu i sirupom. Dodati sok od limuna i amareto, po želji.
4. Zale đeni kapućino izvaditi pet minuta pre serviranja iz friza, rasporediti preko ragu od jabuka i šlag. Posuti kakaoom, dekorisati po želji i servirati.