Brze krofne sa makom bez brašna i bez glutena idealne i za one koji su na određenom režimu ishrane. Sve što vam treba je kalup u obliku krofni, ali ukoliko nemate možete praviti i u onom za mafine.

Sastojci:

  • 160 g badema 
  • 2 jajeta
  • Prstohvat soli i vanile
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 50 ml kokosovog mleka
  • 50 grama putera
  • 20 g maka

Za glazuru:

  • 50 g crne čokolade
  • 3 kašike kokosovog mleka

Priprema:

Bademe preliti ključalom vodom na 10 minuta. Osušite ih papirnim ubrusom, pa stavite u mikrotalasnu na 2 minuta. Potom ih sameljite, prebacite u posudu pa u to umešajte jaja, so, vanilu, prašak za pecivo, kokosovo mleko, istopljen puter i mak. Dobro umešajte pa punite kalup za krofne smesom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C 20 minuta. Prelijte glazurom kad se ispeku.

Postupak pripreme pogledajte u galeriji:

Printscreen/Youtube/Schnelle Rezepte Recept za krofne sa makom

 Izvor: Stvar ukusa