Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BOLJE OD ŠTRUDLE, A I BRŽE SE PRAVE: Krofne sa makom prelivene čokoladom

Za sve ljubitelje maka stiže recept koji će ih oduševiti.

 krofne sa makom Izvor: Printscreen/Youtube/Schnelle Rezepte

Brze krofne sa makom bez brašna i bez glutena idealne i za one koji su na određenom režimu ishrane. Sve što vam treba je kalup u obliku krofni, ali ukoliko nemate možete praviti i u onom za mafine.

Sastojci:

  • 160 g badema 
  • 2 jajeta
  • Prstohvat soli i vanile
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 50 ml kokosovog mleka
  • 50 grama putera
  • 20 g maka

Za glazuru:

  • 50 g crne čokolade
  • 3 kašike kokosovog mleka

Možda će vas zanimati

Priprema:

Bademe preliti ključalom vodom na 10 minuta. Osušite ih papirnim ubrusom, pa stavite u mikrotalasnu na 2 minuta. Potom ih sameljite, prebacite u posudu pa u to umešajte jaja, so, vanilu, prašak za pecivo, kokosovo mleko, istopljen puter i mak. Dobro umešajte pa punite kalup za krofne smesom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C 20 minuta. Prelijte glazurom kad se ispeku.

Postupak pripreme pogledajte u galeriji:

 Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Tagovi

Komentari 1

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Samo ja

Nigde se ne spominje secer ni zasladjivac

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti