Ukoliko ste u potrazi za savršeno kremastom poslasticom koja sene peče ovo je recept za vas. Savršen spoj keksa i filova od vanile i čokolade, pa sve to začinjeno višnjama prosto zvuči neodoljivo. Evo kako možete napraviti ovu raskošnu poslasticu.

Sastojci:

Crni fil:

  • 170ml mleka
  • 200ml slatke pavlake
  • 2 velike kašike šećera
  • 1 kesica pudinga sa ukusom crne čokolade
  • 100g crne čokolade

Beli fil:

  • 170ml mleka
  • 200ml slatke pavlake
  • 2 velike kašike šećera
  • 1 kesica pudinga sa ukusom bele čokolade
  • 100g bele čokolade

Šlag:

  • 100g šlag krema sa ukusom slatke pavlake
  • 200ml mleka

Još:

  • 250g keksa
  • toplog mleko za umakanje
  • 350g oceđenih višanja iz tegle ili odleđenih

Priprema:

Pripremiti kalup ili obruč u koji će stati 16 keksa (kalup da bude otprilike 22x22cm). Keks kratko umočiti u toplo mleko, rasporediti na dnu i staviti sa strane.
Za prvi fil razmutiti 70ml mleka sa pudingom, u šerpu staviti preostalo mleko, slatku pavlaku i šećer. Kada provri, skinuti sa ringle, umešati rastvoreni puding, vratiti kratko na ringlu da se zgusne i ponovo provri. Odmah nakon toga skinuti sa ringle, umešati crnu čokoladu i rasporediti vruć fil preko keksa. Na filu rasporediti polovinu višanja koje treba blago utisnuti u fil.
Preko toga naređati još jedan sloj od 16 keksa potopljenih kratko u toplo mleko, takođe malo pritisnuti.
Sada pripremiti beli fil na isti način kao crni, rasporediti preko keksa, utisnuti preostale višnje i staviti u frižider na najmanje 3h da se ohladi.
Na kraju šlag krem umutiti sa mlekom dok ne očvrsne, rasporediti preko kolača, ukrasiti po želji i spremno je za jelo.

Izvor: Slatka domaćica