Torte i kolači koji se ne peku su odličan način da uvežbate svoje poslastičarske sposobnosti. Nema komplikovane pripreme, kao što su zahtevni filovi, fondan ili patišpanj. Od par sastojka se napravi odlična torta, a glavni sastojak su uglavnom piškote. Pored ovog keksa u poslastice bez pečenja često ide i maskapone, a njega možete da pripremite i kod kuće pomoću ovog recepta.
Kremasti kolač sa kinder bueno čokoladom će biti zvezda svake proslave i svi će se trkati da uzmu parče više.
Sastojci:
Za fil:
- 500 g maskarpone sira
- 150 g šećera u prahu
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 200 ml slatke pavlake
Za fil sa lešnicima:
- 100 g pečenih lešnika
- 100 g nutele
- 3 kinder bueno čokolade
- 100 g kondenzovanog mleka
Još:
- 300 g piškota
- 200 ml mleka
- 10 g kakaoa
- 50 g nutele
- 50 g bele čokolade
- 3 kinder bueno čokolade
Priprema:
Pomešajte mleko i kakao, pa umačite piškote. Ređajte na dno tepsije. Lešnike izblendirajte, pa dodajte kondenzovano mleko, nutelu i kinder bueno. Sjedinite dok ne dobijete glatku smesu. Premažite piškote polovinom dobijenog fila. Zatim umutite maskarpone sa šećerom u prahu i vanilom. Dodajte slatku pavlaku i nastavite da mutite. Polovinu belog fila premažite preko crnog, pa poređajte piškote umočene u mleko. Zatim preostali crni fil premažite, pa beli. Ukrasite istopljenom belom čokoladom i nutelom, pa poređajte kinder bueno. Ohladite u frižideru 2 sata.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus