Kada u čokoladu dodate rum i mlevene lešnike i bademe dobijete fantastične sitne kolače za sve prilike. Fenomenalnog su ukusa, pa će se svi razgrabiti čim ih postavite na sto. Prave se od par sastojaka i ne zahtevaju uključivanje rerne.
Sastojci:
- 150 g crne čokolade
- 50 g maslaca
- 150 g mešano mlevenih lešnika i badema
- 4 kašike ruma
- 2 kašike smeđeg šećera
Priprema:
Čokoladu i maslac otopite na pari. Dodajte mevene lešnike i bademe, promešajte. Rum (2 kašike) i šećer zagrevajte da se šećer otopi i ostavite da se lagano prohladi, zatim dodajte u smesu s čokoladom i promešajte. Dodajte preostali rum, promešajte i oblikujte kuglice.
Kuglice stavite u frižider na nekoliko sati da se stegnu. Uvaljajte ih u kakao, cimet, meveni keks, šećer u prahu ili otopljenu čokoladu.
Izvor: Stvar ukusa
Koliko tačno soli se stavlja u bure kada se kiseli kupus?
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća