Kada u čokoladu dodate rum i mlevene lešnike i bademe dobijete fantastične sitne kolače za sve prilike. Fenomenalnog su ukusa, pa će se svi razgrabiti čim ih postavite na sto. Prave se od par sastojaka i ne zahtevaju uključivanje rerne.
Sastojci:
- 150 g crne čokolade
- 50 g maslaca
- 150 g mešano mlevenih lešnika i badema
- 4 kašike ruma
- 2 kašike smeđeg šećera
Priprema:
Čokoladu i maslac otopite na pari. Dodajte mevene lešnike i bademe, promešajte. Rum (2 kašike) i šećer zagrevajte da se šećer otopi i ostavite da se lagano prohladi, zatim dodajte u smesu s čokoladom i promešajte. Dodajte preostali rum, promešajte i oblikujte kuglice.
Kuglice stavite u frižider na nekoliko sati da se stegnu. Uvaljajte ih u kakao, cimet, meveni keks, šećer u prahu ili otopljenu čokoladu.
Izvor: Stvar ukusa
Kiš od brokolija i kačakvalja
Salata sa tikvicama koja se slaže kao torta
Kolač sa pistaćima koji se ne peče
Rižoto sa spanaćem iz jedne šerpe gotov za pola sata
Minjon kocke sa urmama, pistaćima i belom čokoladom