Kada u čokoladu dodate rum i mlevene lešnike i bademe dobijete fantastične sitne kolače za sve prilike. Fenomenalnog su ukusa, pa će se svi razgrabiti čim ih postavite na sto. Prave se od par sastojaka i ne zahtevaju uključivanje rerne.

Sastojci:

  • 150 g crne čokolade
  • 50 g maslaca
  • 150 g mešano mlevenih lešnika i badema
  • 4 kašike ruma 
  • 2 kašike smeđeg šećera

Priprema:

Čokoladu i maslac otopite na pari. Dodajte mevene lešnike i bademe, promešajte. Rum (2 kašike) i šećer zagrevajte da se šećer otopi i ostavite da se lagano prohladi, zatim dodajte u smesu s čokoladom i promešajte. Dodajte preostali rum, promešajte i oblikujte kuglice.

Kuglice stavite u frižider na nekoliko sati da se stegnu. Uvaljajte ih u kakao, cimet, meveni keks, šećer u prahu ili otopljenu čokoladu.

Izvor: Stvar ukusa