Najbolja stvar kod ovih kolačića je što su spremni za 15 minuta, a namirnice za pripremu uglavnom svi imamo u svojoj kuhinji.
Potrebno je:
- 15ak urmi
- 100g badema
- 100g lešnika
- pola pomorandže
- kašika kokosovog ulja
- kašika kakaa
- 70g čokolade za kuvanje
- 20-30g lešnika za posipanje
Priprema:
1. Najpre celu pomorandžu stavite da odstoji malo u vodi sa sodom bikarbonom.
2. U blenderu prvo izblendirajte bademe i lešnike pa ih stavite u činijicu sa strane. Zatim u blender stavite urme i izblendirajte, pa dodajte deo badema i lešnika, i ponovo izblendirajte.
Pola pomorandže iscedite u to, koru izrendajte unutra i dodajte kašiku kokosovog ulja i kakaa. Dodajte i drugi deo badema i lešnika. Sada sve rukama ili kašikom dobro izmešajte i sjedinite.
3. Pravite loptice veličine po želji.
4. Čokoladu najpre istopite, pa loptice pažljivo uvaljajte ili prelijte čokoladom.
5. Lešnik sameljite, ne previše sitno i pospite preko bombica.
To je to! Uživajte!
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Recept za sladak beskvasni hleb od samo 5 sastojaka
Izdašna salata sa brokolijem, karfiolom i slaninom
Jednostavni mafini sa crnim grožđem