Na svečanim trpezama se uvek na stolu nađe i prepoznatljiva rozen torta, ali sada vam donosimo recept za njenu belu varijantu.

Sastojci:

  • pakovanje kora za rozen tortu
  • 1 l mleka
  • 200 g šećera
  • 3 kesice pudinga od vanile
  • 200 g bele čokolade
  • 100 g mleka u prahu
  • 250 g margarina

Priprema:

1. Puding skuvajte s mlekom i dodajte sav šećer. Prohladite puding i umešajte otopljenu belu čokoladu, margarin i mleko u prahu. Sve sastojke dobro promešajte.

2. Filujte kore i slažite ih jednu na drugu, poslednju ostavite bez fila. Ostavite da odstoji nekoliko sati na hladnom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs