Na svečanim trpezama se uvek na stolu nađe i prepoznatljiva rozen torta, ali sada vam donosimo recept za njenu belu varijantu.
Sastojci:
- pakovanje kora za rozen tortu
- 1 l mleka
- 200 g šećera
- 3 kesice pudinga od vanile
- 200 g bele čokolade
- 100 g mleka u prahu
- 250 g margarina
Priprema:
1. Puding skuvajte s mlekom i dodajte sav šećer. Prohladite puding i umešajte otopljenu belu čokoladu, margarin i mleko u prahu. Sve sastojke dobro promešajte.
2. Filujte kore i slažite ih jednu na drugu, poslednju ostavite bez fila. Ostavite da odstoji nekoliko sati na hladnom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus