Domaće štrudlice su uvek bolji izbor od onih kupovnih, jer ništa ne može da zameni ukus i miris ručno pravljenog testa kod kuće. Ove štrudlice su odličan izbor kada ukućanima hoćete da spremite ukusnu i brzu poslasticu.
Sastojci:
- 500 g brašna
- 250 g margarina
- 180 ml kisele pavlake
- 1 kesica vanilin šećera
- pekmez po ukusu
Priprema:
U činiju stavite margarin, izgnječite ga, pa dodajte pavlaku, vanilin šećer i brašno. Mesite dok ne dobijete glatko testo. Oklagijom rastanjite testo u oblik pravougaonika na otprilike tri milimetra debljine. Potom ga isecite na trake široke osam santimetara. Po sredini rasporedite pekmez i presavijte krajeve da se spoje do ivica, ali ne da se preklapaju. Pritisnite malo prstima testo da bi se spojilo i da fil ne bi curio u toku pečenja. Izrežite male štrudlice i poređajte ih u pleh na koji ste stavili papir za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 25 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem