Ništa slađe od domaćih krofni, pa još punjene čokoladom. Kako se prže u dubokom ulju mnogi su počeli da izbegavaju ovu poslasticu, ali mi vam donosimo recept kako da ih ispečete u rerni bez kapi ulja, a biće podjednako sočne, vazdušaste i ukusne.

Sastojci:

  • 1 jaje
  • 200 ml mleka
  • 420 g brašna
  • 1 kašika suvog kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 30 ml ulja
  • malo soli
  • rendana kora pomorandže
  • krem od čokolade

Priprema:

Toplo mleko ulijte u činiju, dodajte kvasac i šećer i sve promešajte. Celo jaje ulupajte viljuškom, pa ubacite u smesu, zatim sipajte ulje, pa dodajte i sitno rendanu koru pomorandže. Lagano ubacite brašno i prstohvat soli i mešajte sve sastojke da dobijete testo. Umesite dok ne bude potpuno glatko. Ostavite da odstoji nekih sat vremena. Kada je nadošlo malo premesite i razdvojite na 9 jednakih delova. Malo razvucite pa filujte po želji kašikom ili dve čokolade. Zatvorite testo i oblikujte lopticu. Poređajte u pleh sa papirom za pečenje o ostavite da "miriju" 20 minuta. Pecite u rerni na 180 C oko 20-ak minuta. Po želji ih pospite prah šećerom.

Izvor: Stvar ukusa