Ova izuzetno kremasta torta koja se topi u ustima, oduševiće vaše ukućane. Ono što će obradovati sve domaćice to je da se izuzetno lako priprema, a trebaju vam samo 3 sastojka i nekih deset minuta. Kada nemate ideju koji slatkiš da spremate i nemate previše vremena ova torta je idelano rešenje.
Sastojci:
- 500 ml slatke pavlake
- 100 g šećera
- 500 g čokoladnih medenjaka
Priprema:
Slatku pavlaku umutite sa šećerom da dobijete gust šlag. Medenjake isecite na kocke i ubacite u dobijeni fil, pa sve dobro izmešajte. Prespite u kalup prečnika 24 cm obložen papirom za pečenje. Ostavite preko noći u fružideru da se dobro stegne. Sutradan ga izvrnite na tanjir i spreman je za služenje. Po želji možete da ga prelijete istopljenom čokoladom.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem