Mekane krofne su odlične kao posluženje za goste, ali i kao večera. Možete da ih punite sa džemom, ali i sa čokoladom ili nutelom. Ovo nisu standarne krofne, jer kada napravite kružni oblik, sledeće što treba da uradite je da ih preklopite. Imaju oblik kao kalcone, a sem što su punjene, džem se stavlja i u šupljinu gde su krofne preklopljene. Kada ih zagrizete fil će iscureti, a vi ćete uživati u svakom zalogaju.
Sastojci:
- 600 g brašna
- 300 ml mleka
- 2 kašike šećera
- 1 jaje
- 2 kašike ulja
- 1/2 kašičice soli
- 1 kašika suvog kvasca
- 1 kašika vanilin šećera
- šećer u prahu
Priprema:
Pomešajte kvasac, šećer i toplo mleko. Dodajte ulje, jaje so i promešajte. Zatim sipajte vanilin šećer i prosejano brašno. Umesite testo, pa pokrijte i ostavite da odmori. Razvucite testo i kalupom vadite kružne oblike. Na svaki stavite kašičicu džema i preklopite, pa prstima utisnite ivicu. Poređajte u pleh i pokrijte. Ostavite da odmori još 15 minuta. Ispržite ih u vrelom ulju ili u rerni na 180°C oko 30-35 minuta. U šupljinu sipajte još malo džema i pospite šećerom u prahu.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem