Mekane krofne su odlične kao posluženje za goste, ali i kao večera. Možete da ih punite sa džemom, ali i sa čokoladom ili nutelom. Ovo nisu standarne krofne, jer kada napravite kružni oblik, sledeće što treba da uradite je da ih preklopite. Imaju oblik kao kalcone, a sem što su punjene, džem se stavlja i u šupljinu gde su krofne preklopljene. Kada ih zagrizete fil će iscureti, a vi ćete uživati u svakom zalogaju. 

Sastojci:

  • 600 g brašna 
  • 300 ml mleka
  • 2 kašike šećera
  • 1 jaje
  • 2 kašike ulja
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 kašika suvog kvasca
  • 1 kašika vanilin šećera
  • šećer u prahu

Priprema:

Pomešajte kvasac, šećer i toplo mleko. Dodajte ulje, jaje so i promešajte. Zatim sipajte vanilin šećer i prosejano brašno. Umesite testo, pa pokrijte i ostavite da odmori. Razvucite testo i kalupom vadite kružne oblike. Na svaki stavite kašičicu džema i preklopite, pa prstima utisnite ivicu. Poređajte u pleh i pokrijte. Ostavite da odmori još 15 minuta. Ispržite ih u vrelom ulju ili u rerni na 180°C oko 30-35 minuta. U šupljinu sipajte još malo džema i pospite šećerom u prahu.