Ništa lepše od mirisa svežeg domaćeg hleba koji se širi kućom. Umešen očas posla i bez čekanja da testo naraste, ovaj somun pečen u tiganju, odmah će se razgrabiti. Idealan uz ćevape, ali i za sendviče, a ostaje svež i mekan i sutradan.
Sastojci:
- 220 ml jogurta
- 200 ml tople vode
- 1 kašika praška za pecivo
- 480 g brašna
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica maslinovog ulja
Priprema:
U činiju pomešajte jogurt i toplu vodu, pa dodajte prašak za pecivo i sve dobro sjedinite. Brašno prosejte i postepeno dodajte u smesu, pa malo posolite. Mešajte da dobijete testo, u koje ćete potom dodati maslinovo ulje. Umesite hleb rukama i podelite na 10-ak manjih delova. Svaki razvucite malo oklagijom i pecite u tiganju na umerenoj vatri sa obe strane, dok ne dobije zlatastu koricu.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus