Domaće kiflice, pa još punjene pica nadevom obradovaće sve ukućane.  ima daje mekoću, a miris asocira na Italiju. Dodatna prednost je što dugo ostanu mekane pa ih možete pripremiti veče pre i jesti za doručak.
Sastojci:

Za testo:

  • 15 g kvasca
  • 200 ml mlake vode
  • 1 jaje
  • 1 kašičica šećera
  • 50 ml hladnog mleka
  • 50 ml ulja
  • 600 g brašna

Za nadev:

  • Pasirani paradajz
  • rendana mocarela
  • šunka, salama, kobasice
  • origano

Priprema:

Kvasac pomešati sa toplom vodom i kašičicom šećera, pa razmutiti. Dodati mleko, ulje celo jaje i dobro ulupati. Lagano dodati brašno, malo posoliti i mesiti dok ne dobijete glatko testo. Ostaviti da odstoji neka dva sata. Kada je testo nadošlo malo ga premesiti i podeliti u dva dela. Razvući oklagijom, potom iseći na 12 jednakih trouglova. Svaki premažite pasiranim paradazjom u koji ste stavili origano, stavite šunku kobasicu i sir i urolajte. Pre pečenja pokrijte i ostavite da odstoje nekih 20-ak minuta. Premažite ih sa smesom od jednog žumanca i kašike pavlake za kuvanje. pa malo pospite mocarelu odozgo. Pecite na 200 C nekih 20 minuta.

Izvor: Stvar ukusa