Domaće kiflice, pa još punjene pica nadevom obradovaće sve ukućane. ima daje mekoću, a miris asocira na Italiju. Dodatna prednost je što dugo ostanu mekane pa ih možete pripremiti veče pre i jesti za doručak.
Sastojci:
Za testo:
- 15 g kvasca
- 200 ml mlake vode
- 1 jaje
- 1 kašičica šećera
- 50 ml hladnog mleka
- 50 ml ulja
- 600 g brašna
Za nadev:
- Pasirani paradajz
- rendana mocarela
- šunka, salama, kobasice
- origano
Priprema:
Kvasac pomešati sa toplom vodom i kašičicom šećera, pa razmutiti. Dodati mleko, ulje celo jaje i dobro ulupati. Lagano dodati brašno, malo posoliti i mesiti dok ne dobijete glatko testo. Ostaviti da odstoji neka dva sata. Kada je testo nadošlo malo ga premesiti i podeliti u dva dela. Razvući oklagijom, potom iseći na 12 jednakih trouglova. Svaki premažite pasiranim paradazjom u koji ste stavili origano, stavite šunku kobasicu i sir i urolajte. Pre pečenja pokrijte i ostavite da odstoje nekih 20-ak minuta. Premažite ih sa smesom od jednog žumanca i kašike pavlake za kuvanje. pa malo pospite mocarelu odozgo. Pecite na 200 C nekih 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno