Ovo je recept za slatko testo koje je između kiflica i uštipaka. Klasične kiflice se rolaju i peku u rerni, a kako biste dobili ovu poslasticu treba samo da čašom napravite oblik i ispržite u ulju kao uštipke. Gotove premažite džemom, a zatim i pospite kokosom. Ova sva sastojka dosta menjaju ukus i nemojte ih preskakati.
Sastojci:
- 1 jaje
- 200 g jogurta
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 2 kašike šećera
- 2 kašike ulja
- 1/2 kašičice soli
- aroma pomorandže ili rendana kora pomorandže
- 350 g brašna
- 8 g vanilin šećera
- 8 g praška za pecivo
- džem
- kokos
Priprema:
Jaje i so umutite sa vanilin šećerom i šećerom. Dodajte ulje, promešajte, pa sipajte jogurt, vanilu i koru pomorandže ili aromu. Sjedinite, pa sipajte brašno i prašak za pecivo. Sve dobro promešajte, pa umesite testo. Na pobrašnjenoj površini ga razvucite, pa čašom napravite oblik polu meseca. Pržite u zagrejanom ulju. Premažite ih džemom i pospite kokosom.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus