Sa ovim testom nema greške, napravite ga po receptu ispod i čuvajte ga u frižideru pa kada vam zatreba od njega pravite kiflice, pogačice, lepinje...
Pročitajte i trikove za dobro testo.
Sastojci:
- 1 kocka svežeg kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 250 ml mleka
- 1 kg glatkog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 jajeta
- 400 ml jogurta
- 50 ml ulja
Priprema:
Izmrvite kvasac, dodajte šećer paprelijte toplim mlekom. Ostavite 10 minuta da se aktivira.
Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, posolite, dodajte jogurt, ulje, jaja i nadošli kvasac. Zamesite glatko testo. Ostavite testo na toplom pokriveno kuhinjskom krpom da narasta jedno 45 minuta.
Nakon toga razvaljajte testo, oblikujte peciva kakva želite (nafilujte ih) i pustite da se dižu još oko pola sata. Pecite na 190 stepeni u zagrejanoj rerni oko pola sata.
Izvor: Stvar ukusa
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Najbolja čokoladna torta sa višnjama
Kolač sa jabukama i grizom, koji će deca obožavati
Pastirska pita sa mlevenim mesom i pire krompirom