Slasne mantije većina ljudi obožava da jede, ali samo vešte domaćice znaju da ih pripreme. Ipak, to više ne mora da bude slučaj, jer uz ovaj jednostavan recept, pripremite mekinje od junećeg mesa, koji će garantovano oduševiti vaše ukućane.
Sastojci:
- 4 kašike suncokretovog ulja
- 400 grama crnog luka
- 2 kašike soli
- 2 kašike aleve paprike
- 300 grama mlevenog mesa
- 250 ml vode
- 800 grama brašna
- 350 ml mlake vode
- 1 kašika margarina ili putera
- 100 ml suncokretovog ulja
Priprema:
Luk isecite na kocke i pržite na ulju nekih 10-ak minuta, dok ne dobije zlatastu boju. U toku pečenja posoliti i dodati kašiku aleve paprike. Potom ubacite mleveno meso i pržite, pa kad porumeni dodajte vodu i još jednu kašiku aleve paprike. Dinstajte 20-ak minuta. U činiju sipajte brašno i kašiku soli. Postepeno ulivajte mlaku vodu i mešajte. Testo dobro umesite i podelite u jednake loptice, pa razvucite oklagijom. Kašiku margarina rastopite, dodajte mu ulje i sa ovom smesom premažite testo, pa ostavite da odstoji 10 minuta. Istu smestu koristite za podmazivanje pleha za pečenje.
Testo lagano razvlačite rukama, ređajući jedno preko drugog i premzujući topljenim margarinom. Kada ste završili razvucite ga oklagijom da bude što tanje, ali da se ne kida. Nožem podeltite na jednake kocke. Svaku od njih napunite kašikom mlevenog mesa. Testo zatvorite formirajući male loptice, koje ćete potom ređati u tepsiju. Odozgo ih još jednom premažite topljenim margarinom. Peći 20 minuta u rerni na 250 stepeni. Dok su još vruće poprskajte ih vodom i pokrijte folijom na 5 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem