Ukoliko želite da spremite lagan i ukusan ručak, onda je ovaj jednostavan recept bez mesa pravi za vas. Brzo je, spremićete ga za male pare, a što je najvažnije zasitiće vas i veoma je zdravo.
Sastojci:
- 2 glavice crnog luka
- 4 sveže paprike
- 300 g šampinjona
- 1 veći paradajz
- so, biber, peršunov list
- 4 čena belog luka
- ulje
Priprema:
Luk isecite na tanke rezance, a papriku na krupnije. Šampinjone koje ste prethodno dobro oprali isecite na listiće. U šerpu sipajte malo ulja, pa dodajte luk, malo ga posolite i dinstajte na laganoj vatri. Kada je omeknuo, ubacite papriku, a kada se i ona dovoljno uprži dodajte šampinjone. Dinstajte dok sva tečnost ne uvri, pa ubacite paradajz. Pržite još par minuta. Na kraju dodajte naseckani beli luk i peršunov list.
Izvor: bakinaidekinakuhinja
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem