Umesto uobičajenog krompira koji po pravilu ide u ovaj recept stavite rendani kupus i napravite potpuno novo jelo. Ovaj recept je veoma jednostavan za pripremu, tako da svako može da ga napravi!
Sastojci:
- 200 g kupusa
- 2 kašike brašna
- 1 jaje
- 50 ml vode
- 2 struka praziluka
- 1 paradajz
- 3 kriške tanko isečene kobasice/šunke po izboru
- 3 kriške tanko sečenog sira po izboru
- 1/2 kašike putera
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice bibera
- 1/4 kašičice čili praha
Priprema:
Kupus izrendajte, praziluk isecite na kolutiće i pomešajte u jednoj činiji. Dodajte jaje, brašno, začine pa umešajte. U vrelom tiganju otopite puter. Izlijte prethodno napravljenu smesu pa je rasporedite ravnomerno. Pržite 3-4 minuta na srednjoj vatri sa obe strane.
Zatim na jednu polovinu ređajte kolutove šunke, preko kolutove paradajza, pa potom sira. Preklopite drugim delom i zapecite još par minuta dok se sir ne otopi. Servirajte toplo.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus