Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POGAČA SA KUKURUZNIM BRAŠNOM I KISELIM MLEKOM: Tajna krckave i slasne korice je u smesi kojom se premazuje dok se peče

Pogača kakvu niste probali do sad.

 Pogača sa kukuruznim brašnom i kiselim mlekom Izvor: Shutterstock

Domaće hlebove svi volimo jer nas taj miris vraća u neka bezbrižna vremena. Uglavnom domaćice mese hleb po nekoj svojoj recepturi. Recept koji vam donosimo u nastavku je malo drugačiji, prvo zbog brašna koje se koristi (kukuruzno), a zatim i zbog premaza za pogaču.

Sastojci:

  • 400 g kukuruznog brašna
  • 100 g belog brašna
  • 1 supena kašika sode bikarbone
  • 1 šolja kiselog mleka + još malo za preliv
  • 1,5 kašika soli
  • voda koliko je potrebno

Možda će vas zanimati

Priprema:

Pomešajte brašna pa napravite udubljenje u koje ćete dodati ostale sastojke. Umesite testo rukama pa ga stavite u odgovarajuću posudu za pečenje. Pecite na 200 stepeni. Nakon 15 minuta pečenja posipite (premažite) pogaču mešavinom kiselog mleka, hladne vodi i soli, pa ponovo pecite dok ne bude gotovo.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti