Domaće hlebove svi volimo jer nas taj miris vraća u neka bezbrižna vremena. Uglavnom domaćice mese hleb po nekoj svojoj recepturi. Recept koji vam donosimo u nastavku je malo drugačiji, prvo zbog brašna koje se koristi (kukuruzno), a zatim i zbog premaza za pogaču.

Sastojci:

  • 400 g kukuruznog brašna
  • 100 g belog brašna
  • 1 supena kašika sode bikarbone
  • 1 šolja kiselog mleka + još malo za preliv
  • 1,5 kašika soli
  • voda koliko je potrebno

Priprema:

Pomešajte brašna pa napravite udubljenje u koje ćete dodati ostale sastojke. Umesite testo rukama pa ga stavite u odgovarajuću posudu za pečenje. Pecite na 200 stepeni. Nakon 15 minuta pečenja posipite (premažite) pogaču mešavinom kiselog mleka, hladne vodi i soli, pa ponovo pecite dok ne bude gotovo.

Izvor: Stvar ukusa