Umesite domaću pogaču od 4 sastojka. Kvasac i jaja vam nisu potrebni, ali zato jesu prašak za pecivo i kiselo mleko. Kod ovog testa je dobro što ne morate da čekate da odstoji, a kiselo mleko ga čini mekanim. Uživajte u fantastičnom ukusu, a služite sa domaćim sirom i paradajzom.
Sastojci:
- 350 g brašna
- 100 g kiselog mleka
- 1 kašičica praška za pecivo
- 100 ml kisele vode
Priprema:
Prosejano brašno sa praškom za pecivo pomešajte sa kiselom vodom i kiselim mlekom. Umesite mekše testo, pa ga razvucite rukama na veličinu pleha. Premažite mlekom i viljuškom izbockajte pogaču. Stavite u zagerajnu rernu na 220°C oko 40 minuta.
Izvor: bakinaidekinakuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus