Umesite domaću pogaču od 4 sastojka. Kvasac i jaja vam nisu potrebni, ali zato jesu prašak za pecivo i kiselo mleko. Kod ovog testa je dobro što ne morate da čekate da odstoji, a kiselo mleko ga čini mekanim. Uživajte u fantastičnom ukusu, a služite sa domaćim sirom i paradajzom.
Sastojci:
- 350 g brašna
- 100 g kiselog mleka
- 1 kašičica praška za pecivo
- 100 ml kisele vode
Priprema:
Prosejano brašno sa praškom za pecivo pomešajte sa kiselom vodom i kiselim mlekom. Umesite mekše testo, pa ga razvucite rukama na veličinu pleha. Premažite mlekom i viljuškom izbockajte pogaču. Stavite u zagerajnu rernu na 220°C oko 40 minuta.
Izvor: bakinaidekinakuhinja
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem