Ništa lepše od mirisa svežeg domaćeg hleba koji se širi kućom. Umešen očas posla i bez čekanja da testo naraste, ovaj somun pečen u tiganju, odmah će se razgrabiti. Idealan uz ćevape, ali i za sendviče, a ostaje svež i mekan i sutradan.

Sastojci:

  • 220 ml jogurta
  • 200 ml tople vode
  • 1 kašika praška za pecivo
  • 480 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica maslinovog ulja

Priprema:

U činiju pomešajte jogurt i toplu vodu, pa dodajte prašak za pecivo i sve dobro sjedinite. Brašno prosejte i postepeno dodajte u smesu, pa malo posolite. Mešajte da dobijete testo, u koje ćete potom dodati maslinovo ulje. Umesite hleb rukama i podelite na 10-ak manjih delova. Svaki razvucite malo oklagijom i pecite u tiganju na umerenoj vatri sa obe strane, dok ne dobije zlatastu koricu.

Izvor: Stvar ukusa

Printscreen/YT/ wie man kocht Domaće lepinje