Ništa lepše od mirisa svežeg domaćeg hleba koji se širi kućom. Umešen očas posla i bez čekanja da testo naraste, ovaj somun pečen u tiganju, odmah će se razgrabiti. Idealan uz ćevape, ali i za sendviče, a ostaje svež i mekan i sutradan.
Sastojci:
- 220 ml jogurta
- 200 ml tople vode
- 1 kašika praška za pecivo
- 480 g brašna
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica maslinovog ulja
Priprema:
U činiju pomešajte jogurt i toplu vodu, pa dodajte prašak za pecivo i sve dobro sjedinite. Brašno prosejte i postepeno dodajte u smesu, pa malo posolite. Mešajte da dobijete testo, u koje ćete potom dodati maslinovo ulje. Umesite hleb rukama i podelite na 10-ak manjih delova. Svaki razvucite malo oklagijom i pecite u tiganju na umerenoj vatri sa obe strane, dok ne dobije zlatastu koricu.
Izvor: Stvar ukusa
Vidi galeriju
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem