Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DOMAĆI SOMUN BEZ KVASCA: Spreman za 10 minuta - kao iz najbolje ćevabdžinice, spolja hrskav unutra vazdušast

Jednostavan recept za domaći somun bez kvasca, pečen u tiganju.

 Domaći somun Izvor: Printscreen/YT/ wie man kocht

Ništa lepše od mirisa svežeg domaćeg hleba koji se širi kućom. Umešen očas posla i bez čekanja da testo naraste, ovaj somun pečen u tiganju, odmah će se razgrabiti. Idealan uz ćevape, ali i za sendviče, a ostaje svež i mekan i sutradan.

Sastojci:

  • 220 ml jogurta
  • 200 ml tople vode
  • 1 kašika praška za pecivo
  • 480 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica maslinovog ulja

Možda će vas zanimati

Priprema:

U činiju pomešajte jogurt i toplu vodu, pa dodajte prašak za pecivo i sve dobro sjedinite. Brašno prosejte i postepeno dodajte u smesu, pa malo posolite. Mešajte da dobijete testo, u koje ćete potom dodati maslinovo ulje. Umesite hleb rukama i podelite na 10-ak manjih delova. Svaki razvucite malo oklagijom i pecite u tiganju na umerenoj vatri sa obe strane, dok ne dobije zlatastu koricu.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još:

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti