Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DOMAĆE LEPINJE IZ RERNE- PEKU SE 10 MINUTA: I sutradan su jednako mekane i sveže uz jedan jednostavan trik

Uz ove domaće lepinje iz rerne, pečene za samo deset minuta, više nećete odlaziti u pekaru.

 Domaće lepinje iz rerne pečene za deset minuta. Izvor: Printscreen/YT/ Ricette Fatte In Casa

Ko još ne voli domaće i vruće lepinje, od čijem mirisa kreće voda na usta. Kada ih izvadite iz rerne najbolje je da ih premažete margarinom za dodatnu mekoću i svežino kore. Možete ih jesti uz bilo koji obrok, a sjajne su i za sendvič. 

Sastojci:

  • 200 ml mlake vode
  • 100 ml toplog mleka
  • 1 kašičica šećera
  • 10 g pivskog kvasca
  • 450 g brašna
  • 1 kašičica soli

Možda će vas zanimati

Priprema:

U posudu pomešati vodu i mleko, dodati tri kašuke ulja. Dodati kvasac i šećer pa mešati dok se kvasac ne rastopi. Potom dodati brašno i kašičicu soli. Mešati da dobijete testo, a ukoliko je potrebno dodati još brašna. Mesiti da dobijete glatku homogenu smesu. Testo pokrijte i ostavite da odstoji 2 sata. Nakon toga ponovo premesiti i podeliti na pet jednakih delova. Oblikovati u manje lepinjice, koje ćete razvući rukama i poređati na pleh prekriven papirom za pečenje. Ostaviti još 25 minuta da "odmore". Pre pečenja premazati maslinovim uljem. Peći u rerni zagrejanoj na 250 stepeni 10 minuta. Dok su još vruće premažite ih puterom, da im sačuva mekoću i svežinu.

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

pročitajte još:

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti