Vazdušaste lepinjice, idealne i za doručak i večeru. Savršeno idu uz kajmak i krem sir, a možete i da od njih napravite sendviče!

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 300 ml jogurta
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 250 ml ulja za prženje

Priprema: U posudu sipajte jogurt (sobne temperature), zatim dodajte šećer, so, sodu bikarbonu i prašak za pecivo. Sve to lepo promešajte.

Dodajte brašno i promešajte kašikom, žicom ili rukom. Testo treba da bude meko, ali ne sme da se lepi za ruke. Umestite i stavite u frižider 10 minuta da malo odmori. Nakon toga premesite i napravite 5-6 loptica. Ostavite da stoji 5 minuta.

U tiganj sipajte dosta ulja. Kada dobro zagrejete ulje i kad stavite lepinje, smanjite temperaturu. Pre prženja još malo razvaljajte testo.

Kada se lepo isprži sa obe strane izvadite i stavite na ubrus da se ocedi višak masnoće.

Izvor: Stvar ukusa