Vazdušaste lepinjice, idealne i za doručak i večeru. Savršeno idu uz kajmak i krem sir, a možete i da od njih napravite sendviče!
Sastojci:
- 500 g brašna
- 300 ml jogurta
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 250 ml ulja za prženje
Priprema: U posudu sipajte jogurt (sobne temperature), zatim dodajte šećer, so, sodu bikarbonu i prašak za pecivo. Sve to lepo promešajte.
Dodajte brašno i promešajte kašikom, žicom ili rukom. Testo treba da bude meko, ali ne sme da se lepi za ruke. Umestite i stavite u frižider 10 minuta da malo odmori. Nakon toga premesite i napravite 5-6 loptica. Ostavite da stoji 5 minuta.
U tiganj sipajte dosta ulja. Kada dobro zagrejete ulje i kad stavite lepinje, smanjite temperaturu. Pre prženja još malo razvaljajte testo.
Kada se lepo isprži sa obe strane izvadite i stavite na ubrus da se ocedi višak masnoće.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus