Vazdušaste lepinjice, idealne i za doručak i večeru. Savršeno idu uz kajmak i krem sir, a možete i da od njih napravite sendviče!
Sastojci:
- 500 g brašna
- 300 ml jogurta
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 250 ml ulja za prženje
Priprema: U posudu sipajte jogurt (sobne temperature), zatim dodajte šećer, so, sodu bikarbonu i prašak za pecivo. Sve to lepo promešajte.
Dodajte brašno i promešajte kašikom, žicom ili rukom. Testo treba da bude meko, ali ne sme da se lepi za ruke. Umestite i stavite u frižider 10 minuta da malo odmori. Nakon toga premesite i napravite 5-6 loptica. Ostavite da stoji 5 minuta.
U tiganj sipajte dosta ulja. Kada dobro zagrejete ulje i kad stavite lepinje, smanjite temperaturu. Pre prženja još malo razvaljajte testo.
Kada se lepo isprži sa obe strane izvadite i stavite na ubrus da se ocedi višak masnoće.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem