Poslužite uz jogurt ili kiselo mleko i uživajte u večeri.
Vreme pripreme:
25min + 1h dok testo odstoji + 20min pečenje = ukupno 1h 45min
Potrebno je:
- 350g brašna
- 200ml tople vode
- kesica suvog kvasca
- pola kašičice šećera
- kašičica soli
- 2 kašike kisele pavlake
- 3 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike mleka
- 100g sira po izboru
- kašika kima 2 kašike ulja i mleka za pramazivanje kiflica
Priprema:
1. U maloj činiji kvasac i šećer prelijte vrućom vodom. Ostavite da naraste 15minuta.
2. Za to vreme u drugu činiju sipajte brašno, so, pavlaku, ulje, mleko i vodu. Kada je kvasac narastao dodajte i njega i lagano rukama zamesite testo. Neka testo bude mekše, kiflice će biti vazdušastije i lepše. Ostavite testo pokriveno da odstoji 45min.
3. Kada je testo naraslo, podelite ga na 8 jednakih delova, koje ćete nauljenim rukama oblikovati u loptice. Oklagijom razvucite na oblik elipse, a zatim na jedan od krajeva dodajte sir, i urolajte kiflicu.
Redjajte ih blago savijene na pleh obložen pek papirom.
4. Kada ste sve kiflice formirali, premažite ih mešavinom ulja i mleka, a zatim preko pospite kim.
5. Spuštajte ih u već zagrejanu rernu i pecite 20minuta na 200 stepeni.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem