Kada želite večeru koja će oduševiti ukusom i vas i ukućane onda pripremite pitu sa 2 vrste sira. U receptu se koriste čedar i feta, ali naravno vi možete da stavite neki po vašem izboru. Domaće kore se lako pripremaju ako ispratite korake, a piti daju bolji ukus. 

Sastojci:

Za testo:

  • 100 ml tople vode 
  • 100 ml toplog mleka 
  • 1 kašičica suvog kvasca 
  • 1 kašika šećera 
  • 3 kašike ulja 
  • 1 jaje 
  • 1 kašičica soli 
  • 360 g brašna 

Za nadev:

  • 300 g čedar sira 
  • 200 g feta sira 

Za premazivanje:

  • 1 žumance
  • malo rendanog čedar sira

Priprema:

Pomešajte vodu i mleko, pa dodajte kvasac i šećer. Žicom mešajte dok se ne sjedini, pa sipajte ulje i jaje. Opet dobro promešajte. Zatim dodajte brašno i so i špatulom sjedinite. Pokrijte testo i ostavite da odmori sat vremena. Čedar sir izrendajte, a fetu izdrobite, pa pomešajte. Oblikujte loptu od sireva. Zatim testo stavite na pobrašnjenu površinu i pospite brašnom. Premesite i ako je potrebno sipajte još brašna jer testo ne treba da se lepi. Prstima malo razvucite u krug i na sredinu stavite loptu od sireva i ostatkom testa zatvorite. Malo spljoštite rukama, a zatim stavite na pek papir. Razvucite oklagijom, pa sa sve papirom stavite na pleh. Pokrijte i ostavite da odmori 15 minuta. Premažite umućenim žumancetom i pospite sirom. Pecite na 190°C. 

Izvor: Stvar ukusa