Pica pita je uvek rado viđeno jelo na svim trpezama, kako za doručak tako i za večeru. Sjajan je izbor ukoliko imate nenajavljene goste, jer ćete je spremiti za najviše pola sata. Kada je prvi put budete probali, spremaćete je uvek i deca će je obožavati jer je većina sastojaka ista kao i za njima omiljeno jelo - picu.
Sastojci:
- 1 jaje
- 150 ml toplog mleka
- 1 kašičica šećera
- 1 kašika suvog kvasca
- 3 kašike maslinovog ulja
- 240 g brašna
- rendani sir
- mocarela
- mortadela
- crne masline
- kukuruz šećerac
- pasirani paradajz
- so, origano
Priprema:
I činiju dodati šećer, kvasac i toplo mleko. Odvojeno belance i maslinovo ulje takođe dodati u smesu i po želji malo origana. Sve dobro sjediniti, pa lagano dodavati brašno. Malo posoliti i sve umesiti dok se ne dobije homogena smesa. Testo poklopiti i ostaviti da stoji 40 minuta. Razvući oklagijom i prebaciti na pleh za pečenje, na koji ste prethodno stavili papir. Po sredini testa stavite manji plići tanjih i oko njega pospite sos od paradajza. Potom dodajte rendani sir, sitno seckanu mortadelu, zatim mocarelu, masline i kukuruz. Kada ste završili sa filovanjem sklonite tanjir, a slobodno testo u sredini presecite na osam jednakih delova. Svaki od njih obmotajte preko nadeva. Po želji premašite žumancetom i pospite susamom. Peći u rerni na 170 stepeni 25-30 minuta.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem