Domaće lepinje punjene krompirom i sirom koji se razvlači pri svakom zalogaju. Za njihovu pripremu vam nije potreban kvasac, a nema ni čekanja da testo naraste. Što je najbolje peku se u tiganju, a idealne su za doručak uz jogurt ili kiselo mleko.
Sastojci:
- 350 g brašna
- 200 ml vode
- 20 ml ulja
- 3 krompira
- so, biber
- pola luka
- korijander ili peršun
- mocarela sir
Priprema:
U činiju pomešajte brašno i vodu, pa uz mešanje dodajte ulje i so. Mesite dok ne dobijete glatku smesu. Krompir isecite na kocke i skuvajte. Skuvani krompir malo pobiberite i izgnječite, pa mu dodajte sitno seckani peršun i luk, a potom i narendanu mocarelu. Sastojke dobro promešajte da dobijete homogenu smesu, od koje ćete napraviti loptice. Testo nožem podelite na 8 jednakih delova i napravite lepinje. Razvucite oklagijom i unutra stavite smesu od krompira, i zatvorite testo. Ponovo razvucite oklagijom. Pecite na zagrejanom tiganju, premazanom puterom na srednjoj vatri, sa obe strane dok ne dobije rumenu koru.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem