Domaće lepinje punjene krompirom i sirom koji se razvlači pri svakom zalogaju. Za njihovu pripremu vam nije potreban kvasac, a nema ni čekanja da testo naraste. Što je najbolje peku se u tiganju, a idealne su za doručak uz jogurt ili kiselo mleko.
Sastojci:
- 350 g brašna
- 200 ml vode
- 20 ml ulja
- 3 krompira
- so, biber
- pola luka
- korijander ili peršun
- mocarela sir
Priprema:
U činiju pomešajte brašno i vodu, pa uz mešanje dodajte ulje i so. Mesite dok ne dobijete glatku smesu. Krompir isecite na kocke i skuvajte. Skuvani krompir malo pobiberite i izgnječite, pa mu dodajte sitno seckani peršun i luk, a potom i narendanu mocarelu. Sastojke dobro promešajte da dobijete homogenu smesu, od koje ćete napraviti loptice. Testo nožem podelite na 8 jednakih delova i napravite lepinje. Razvucite oklagijom i unutra stavite smesu od krompira, i zatvorite testo. Ponovo razvucite oklagijom. Pecite na zagrejanom tiganju, premazanom puterom na srednjoj vatri, sa obe strane dok ne dobije rumenu koru.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus