Domaće lepinje punjene krompirom i sirom koji se razvlači pri svakom zalogaju. Za njihovu pripremu vam nije potreban kvasac, a nema ni čekanja da testo naraste. Što je najbolje peku se u tiganju, a idealne su za doručak uz jogurt ili kiselo mleko.

Sastojci:

  • 350 g brašna
  • 200 ml vode
  • 20 ml ulja
  • 3 krompira
  • so, biber
  • pola luka
  • korijander ili peršun
  • mocarela sir

Priprema:

U činiju pomešajte brašno i vodu, pa uz mešanje dodajte ulje i so. Mesite dok ne dobijete glatku smesu. Krompir isecite na kocke i skuvajte. Skuvani krompir malo pobiberite i izgnječite, pa mu dodajte sitno seckani peršun i luk, a potom i narendanu mocarelu. Sastojke dobro promešajte da dobijete homogenu smesu, od koje ćete napraviti loptice. Testo nožem podelite na 8 jednakih delova i napravite lepinje. Razvucite oklagijom i unutra stavite smesu od krompira, i zatvorite testo. Ponovo razvucite oklagijom. Pecite na zagrejanom tiganju, premazanom puterom na srednjoj vatri, sa obe strane dok ne dobije rumenu koru.

Izvor: Stvar ukusa

Printscreen/YT/ Cuisine Marocaine Lepinje sa sirom i krompirom bez rerne