Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HRSKAVA SPOLJA, A UNUTRA FIL KOJI SE RAZVLAČI: Pohovana piletina iz rerne spremljena sa duplo manje ulja

Autor Marija Brčić
Autor Marija Brčić

Pohovana piletina iz rerne, brže se sprema, a što je veoma važno saćuvaće hrskavost i sočnost.

Pohovano punjeno pileće meso iz rerne Izvor: Printscreen/YT/ Appetizing.tv

Svi vole pohavana pileća prsa, sa filom od mocarele koji se prilikom jela razvlači. Razlika u ovom receptu je što piletinu ne pečete u dubukom ulju, već u rerni, ali ona će sačuvati svoju sočnost i hrskavu koricu. Što je najvažnije imaćete brzinski ručak, u kome će uživati svi ukućani.

Sastojci:

Za rolnice:

  • 400 g pilećih prsa
  • 10 g soli
  • 5 g bibera
  • 6 listova pršute
  • 1 paradajz
  • 150 g mocarele
  • 20 g svežeg bosiljka

Za poh:

  • 100 ml mleka
  • 1 jaje
  • 5 g soli
  • 2 g bibera
  • 100 g prezli
  • 20 ml maslinovog ulja

Možda će vas zanimati

Priprema:

Pileća prsa izlupati tučkom za meso, začiniti, preko staviti šnitu pršute, paradajz, svež bosiljak i kockicu mocarele. Urolati kao mini rolat. Pomešati mleko i jaja, začiniti, potom piletinu umočiti u dobijenu smesu. Nakon toga dobro uvaljati u prezle i sve poređati u vatrostalnu činiju. Prelijti maslinovim uljem i peći 30 minuta u rerni na 180 stepeni.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

pročitajte još:

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti