Svi vole pohavana pileća prsa, sa filom od mocarele koji se prilikom jela razvlači. Razlika u ovom receptu je što piletinu ne pečete u dubukom ulju, već u rerni, ali ona će sačuvati svoju sočnost i hrskavu koricu. Što je najvažnije imaćete brzinski ručak, u kome će uživati svi ukućani.
Sastojci:
Za rolnice:
- 400 g pilećih prsa
- 10 g soli
- 5 g bibera
- 6 listova pršute
- 1 paradajz
- 150 g mocarele
- 20 g svežeg bosiljka
Za poh:
- 100 ml mleka
- 1 jaje
- 5 g soli
- 2 g bibera
- 100 g prezli
- 20 ml maslinovog ulja
Priprema:
Pileća prsa izlupati tučkom za meso, začiniti, preko staviti šnitu pršute, paradajz, svež bosiljak i kockicu mocarele. Urolati kao mini rolat. Pomešati mleko i jaja, začiniti, potom piletinu umočiti u dobijenu smesu. Nakon toga dobro uvaljati u prezle i sve poređati u vatrostalnu činiju. Prelijti maslinovim uljem i peći 30 minuta u rerni na 180 stepeni.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus