Zapečeni brokoli sa sirom možete da služite kao prilog nekom mesu, ali možete da servirate i samo sa salatom ako želite laganiji obrok. Takođe, čedar sir ne morate da kupujete već brzo i lako možete sami da napravite. Nakon upotrebe rernu operite brzo i lako pomoću domaće paste.
Sastojci:
- 500 g brokolija
- 1 kašičica soli
- 200 g čedar sira
- 5 jaja
- 3 kašike mleka
Priprema:
Brokoli skuvajte. Jaja umutite sam malo mleka i dodajte pola količine rendanog sira. Promešajte. U nauljenu tepsiju sipajte brokoli, preko smesu sa jajima i preostali sir. Pecite na 180°C oko 25-30 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Najlepši ukrasi za slavske kolače
Recept za najbolji kikiriki puter
Teleće pečenje sa šargarepom
Posna torta sa orasima i džemom od kajsija
Tri vrste kanapea za slave i praznike