Zapečene palačinke su veoma popularno jelo, a ne postoji osoba koja ih ne voli. Mogu biti slatke ili slane, i možete ih filovati različitim dodacima. Sada probajte ove palačinke punjene piletinom i sirom.
Sastojci:
- 400 g mlevenog mesa (pileći file)
- 1 parče zdenka sira
- 1-2 glavice luka
- so, biber, beli luk, origano
- 5 jaja
- 5 kašika mleka
- 1 kašika pavlake
- 30 g sira
Priprema:
U jednu posudu stavite mleveno pileće meso, dodajte začine i rendani topljeni sir. Luk isecite sitno i propržite pa ga ubacite u smesu sa mesom.
Za palačinke pomešajte jaja, mleko i posolite i pobiberite. Pecite palačinke. Zatim svaku filujte prethodnim nadevom od mesa, urolajte i slažite u vatrostalnu posudu.
Palačinke premažite mešavinom pavlake i rendanog sira. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20-25 minuta. Služite toplo.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus