Ukoliko ste ljubitelj piletine, onda će vas ovo brzo predjelo sa belim mesom oduševiti. Lako i brzo se priprema, a zbog šarenog povrća izgleda vrlo dekorativno. Garantovano će neverovatnom brzinom nestati sa vašeg stola.
Sastojci:
- 300 g pilećih prsa
- 100 g žute paprike
- 100 g crvene paprike
- 50 g kiselih krastavaca
- 150 g šunke
- 8 g soli
- 5 g bibera
- 1 jaje
- 50 g rastopljenog putera
- 30g prezli
- 350 g slanine tanko rezane
Priprema:
Piletinu, paprike i krastavčiće iseći na kockice, a šunku izrendati na krupnije rende. Sve sjedinite, pa dodajte jaje, začine, rastopljeni puter i na kraju prezle. Smesu dobro promešajte da dobijete homogenu smesu. U kalup za kuglof koji ste prethodno obložili listićima slanine rasporedite smesu ravnomerno. Odozgo pokrijte sa krajevima slanine. Pecite u rerni na 160 C nekih 40 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus