Tartar sos je odličan uz Karađorđevu šniclu, ali isto tako i uz bečku. Naravno ne mora da se jede samo uz pohovano meso, može da se služi i uz kuvano. Zahvaljujući ovom receptu čuveni sos će vam ispasti bolje nego u restoranu. Pohvalite se svojim kulinarskim umećem i poslužite porodici svečani ručak, a kao odličan dodatak mesu servirajte i tartar sos.
Sastojci:
- 100 ml mleka
- 200 ml ulja
- 1,5 kašika jabukovog sirćeta
- biber
- 2 kašičice senfa
- 5-6 kiselih krastavaca
- peršun
- 1 čen belog luka
- 1 kašičica sušene mirođije
- 1 kašičica limunovog soka
Priprema:
U blenderu ili sa štapnim mikserom sjedinite mleko i ulje. Zatim dodajte sirće, biber, senf, isekcane krastavce i peršun, čen belog luka, mirođiju i limunv sok. Sve dobro izblendirajte. Sipajte u posudu i vaš tartar je gotov.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem