Tartar sos je odličan uz Karađorđevu šniclu, ali isto tako i uz bečku. Naravno ne mora da se jede samo uz pohovano meso, može da se služi i uz kuvano. Zahvaljujući ovom receptu čuveni sos će vam ispasti bolje nego u restoranu. Pohvalite se svojim kulinarskim umećem i poslužite porodici svečani ručak, a kao odličan dodatak mesu servirajte i tartar sos.
Sastojci:
- 100 ml mleka
- 200 ml ulja
- 1,5 kašika jabukovog sirćeta
- biber
- 2 kašičice senfa
- 5-6 kiselih krastavaca
- peršun
- 1 čen belog luka
- 1 kašičica sušene mirođije
- 1 kašičica limunovog soka
Priprema:
U blenderu ili sa štapnim mikserom sjedinite mleko i ulje. Zatim dodajte sirće, biber, senf, isekcane krastavce i peršun, čen belog luka, mirođiju i limunv sok. Sve dobro izblendirajte. Sipajte u posudu i vaš tartar je gotov.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus