Počastite sebe i svoje najbliže zdravim ćuftama od kupusa, koje se spremaju za tili čas, pomešate sastojke i pečete. Odlične su za ručak uz bilo koji prilog, a ako vam ostanu biće odlične i za laganu večeru, uz neki ukusan umak ili recimo tartar sos. Garantovano da vam meso neće nedostajati.
Sastojci:
- 1 srednja glavica svežeg kupusa
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- sušeni paradajz (ili paprika)
- 2 jaja
- 3 kašike brašna
- so, aleva paprika, biber
Za umak:
- 100 ml jogurta
- 2 kašike majoneza
- 1 manji krastavac
- mirođija
Priprema:
Kupus iseckajte, zalijte vodom i kuvajte nekih 5-6 minuta. Iseckani crni i beli luk propržite na ulju da se zastakli. U činiji razmutite dva jaja, u koja ćete potom dodati kupus, koji ste prethodno dobro ocedili od vode, pa potom ubacite i sitno seckani sušeni paradajz. Začinite po ukusu i pa dodajte uprženi luk. Na kraju stavite tri kašike brašna i formirajte ćuftice. Pecite na umerenoj vatri dok ne dobiju zlatastu hrskavu koricu. Za umak sitno naseckajte krastavac i mirođiju, pa pomešajte sa smesom od jogurta i majoneza.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus