Počastite sebe i svoje najbliže zdravim ćuftama od kupusa, koje se spremaju za tili čas, pomešate sastojke i pečete. Odlične su za ručak uz bilo koji prilog, a ako vam ostanu biće odlične i za laganu večeru, uz neki ukusan umak ili recimo tartar sos. Garantovano da vam meso neće nedostajati.

Sastojci:

  • 1 srednja glavica svežeg kupusa
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • sušeni paradajz (ili paprika)
  • 2 jaja
  • 3 kašike brašna
  • so, aleva paprika, biber

Za umak:

  • 100 ml jogurta
  • 2 kašike majoneza
  • 1 manji krastavac
  • mirođija

Priprema:

Kupus iseckajte, zalijte vodom i kuvajte nekih 5-6 minuta. Iseckani crni i beli luk propržite na ulju da se zastakli. U činiji razmutite dva jaja, u koja ćete potom dodati kupus, koji ste prethodno dobro ocedili od vode, pa potom ubacite i sitno seckani sušeni paradajz. Začinite po ukusu i pa dodajte uprženi luk. Na kraju stavite tri kašike brašna i formirajte ćuftice. Pecite na umerenoj vatri dok ne dobiju zlatastu hrskavu koricu. Za umak sitno naseckajte krastavac i mirođiju, pa pomešajte sa smesom od jogurta i majoneza.

Izvor: Stvar ukusa

Printscreen/YT/ hausgemachterezepte Ćufte od kupusa ukusnije od mesa