Kod ovog jela je odlično to što može da se posluži kao predjelo na slavi, kao ručak, ali i kao večera. Praktično je i jeftino, a preliv će učiniti da se topi u ustima. Ako ste ljubitelj musake, a nema ko nije, onda će vam se i ovo jelo dopasti na prvi zalogaj.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 50 ml ulja
- 150 g šunke
- 300 g sira
- 3 jajeta
- 200 ml pavlake za kuvanje
Priprema:
Isecite krompir na deblje kolutove i stavite na pleh obložen pek papirom. Prelijte uljem, pa posolite i pobiberite. Pecite na 180°C oko 20 minuta. Kalup prečnika 24 cm premažite puterom i poređajte krompir pod dnu i ivicam. Stavite šunku i rendani sir. Prelijte sa jajima koja ste umutili sa slatkom pavlakom, a začinite po želji. Zatim stavite još jedan red krompira, pa šunku, sir i preliv. Opet ide red krompira, šunke, sira i preliva. I na kraju još jednom ponovite. Poslednji red je krompir. Pecite na 180°C oko 60 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus