Kod ovog jela je odlično to što može da se posluži kao predjelo na slavi, kao ručak, ali i kao večera. Praktično je i jeftino, a preliv će učiniti da se topi u ustima. Ako ste ljubitelj musake, a nema ko nije, onda će vam se i ovo jelo dopasti na prvi zalogaj.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 50 ml ulja
- 150 g šunke
- 300 g sira
- 3 jajeta
- 200 ml pavlake za kuvanje
Priprema:
Isecite krompir na deblje kolutove i stavite na pleh obložen pek papirom. Prelijte uljem, pa posolite i pobiberite. Pecite na 180°C oko 20 minuta. Kalup prečnika 24 cm premažite puterom i poređajte krompir pod dnu i ivicam. Stavite šunku i rendani sir. Prelijte sa jajima koja ste umutili sa slatkom pavlakom, a začinite po želji. Zatim stavite još jedan red krompira, pa šunku, sir i preliv. Opet ide red krompira, šunke, sira i preliva. I na kraju još jednom ponovite. Poslednji red je krompir. Pecite na 180°C oko 60 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem