Polpete ili pljeskavice od pire krompira možete da pravite kao prilog mesu, ali i kao zaseban obrok. Poslužite sa tartar sosom i nekom salatom i eto odlične ideje za večeru. Iz baka Jeline kuhinje uvek stižu fantastični recepti koji se lako prave, pa ćete biti zadovoljni i ovim, a uspeće vam i ako ste neiskusna domaćica. 

Sastojci:

  • 500 g krompira
  • 1 šargarepa
  • 2 struka mladog luka
  • 3 kašike rendanog kačkavalja
  • 3 kašike kockica feta sira
  • 3 čena izdrobljenog belog luka
  • 1/2 kašičice mlevene slatke paprike
  • 1 jaje
  • mala kockica maslaca
  • peršun

Za paniranje:

  • 2 jajeta
  • malo prezli

Priprema:

Krompir skuvajte u ljusci sa šargarepom. Oljuštite, pa izgnječite. Dodajte u vruć kockicu maslaca i rendan kačkavalj, kao i jaje, pa umutite. Zatim dodajte fetu, sitno seckan luk i šargarepu. Začinite i stavite beli luk. Sve izgnječite i stavite u frižider. Napravite pljeskavite, pa umučite u umućena jaja, pa prezle. Pržite u zagrejanom ulju.  

Izvor: bakinaidekinakuhinja