Polpete ili pljeskavice od pire krompira možete da pravite kao prilog mesu, ali i kao zaseban obrok. Poslužite sa tartar sosom i nekom salatom i eto odlične ideje za večeru. Iz baka Jeline kuhinje uvek stižu fantastični recepti koji se lako prave, pa ćete biti zadovoljni i ovim, a uspeće vam i ako ste neiskusna domaćica.
Sastojci:
- 500 g krompira
- 1 šargarepa
- 2 struka mladog luka
- 3 kašike rendanog kačkavalja
- 3 kašike kockica feta sira
- 3 čena izdrobljenog belog luka
- 1/2 kašičice mlevene slatke paprike
- 1 jaje
- mala kockica maslaca
- peršun
Za paniranje:
- 2 jajeta
- malo prezli
Priprema:
Krompir skuvajte u ljusci sa šargarepom. Oljuštite, pa izgnječite. Dodajte u vruć kockicu maslaca i rendan kačkavalj, kao i jaje, pa umutite. Zatim dodajte fetu, sitno seckan luk i šargarepu. Začinite i stavite beli luk. Sve izgnječite i stavite u frižider. Napravite pljeskavite, pa umučite u umućena jaja, pa prezle. Pržite u zagrejanom ulju.
Izvor: bakinaidekinakuhinja
Proja sa tri vrste sira
Češki kolač sa makom
Lagani krompir paprikaš
Slavski rolat sa jajima i vlašcem
Slavske kokos kuglice sa konjakom i kafom