Savršen ručak ili prilog mesu, ako niste nikad probali evo odličnog recepta za francuski krompir. Treba vam svega nekoliko sastojaka za ovaj ukusan ručak. A evo kako da ga napravite.
Sastojci:
- 500 g krompira
- 3 kuvana jaja
- 1 jaje
- 200 ml jogurta
- 100 ml mleka
- 4 čena belog luka
- kačkavalj
- so, biber
Priprema:
Tepsiju premazati obilno uljem. Krompir iseći na listiće pa ga posoliti i pobiberiti i dodati malo ulja. Izmešati pa poređati na dno polovinu krompira. Kuvana jaja iseći na kolutove, posoliti ih i staviti preko krompira. Odozgo ide drugi deo krompira.
U činiji razbiti jaje, dodati jogurt, 30 ml ulja i mleko pa dobro izmešati. Preliti krompir i izrendati odozgo kačkavalj. Peći na 210 stepeni oko 50 min.
Napomena: Po želji možete odozgo dodati i slaninu i kobasice.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus