Ako volite leblebije onda nemojte da preskočite ovaj recept. Italijani su otkrili kako da lako i brzo napravite večeru koja će se dopasti celoj porodici. Prvo se skuva sos, ako ne volite inćune njih možete da izbacite iz recepta, pa onda u gotovom sosu skuvajte makarone. One će upiti sve, pa će ukus biti bolji i kremastiji. Poslužite sa kapreze salatom ili nekom drugom po vašoj želji. 

Sastojci:

  • 300 g testenine
  • 2 čena belog luka
  • ruzmarin
  • 20 g inćuna u ulju
  • 400 g kuvane leblebije
  • 250 g pelata

Priprema:

Na malo maslinovog ulja propržite cele čenove belog luka, a zatim dodajte ruzmarin. Minut, dva pržite, pa stavite inćune. Nakon par minuta dodajte pelat (krupne komade). Kuvajte kratko, a onda i sipajte leblebije. Kada se malo skuva izvadite ruzmarin i beli luk, pa sipajte oko 1 l vode. Posolite i pobiberite. Posle nekog vremena, izvadite leblebije (pola količine) i dodajte malo vode, pa usitnite. Sipajte malo maslinovog ulja i promešajte. U sos koji vri dodajte makarone po želji i skuvajte. Kada su makarone skoro gotove dodajte paštetu od leblebija i promešajte. Kada se tečnost smanji, makarone su gotove.